1. România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil. Frontierele sale sunt inviolabile;
  2. Reîntregirea naţională este obiectiv prioritar al României Socialiste.
  3. Promovarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor civile, politice si economice ale românilor care să fie în fapt proprietari autentici ai statului român;
  4. Stoparea jafului naţional prin vânzarea companiilor de stat şi concesionarea resurselor minerale şi energetice ale Ţării. Toate resursele minerale şi energetice trebuie să revină în proprietatea şi exploatarea Statului Român;
  5. Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental vof fi în proprietatea şi exploatarea Statului Român.
  6. Interzicerea vânzârii pamântului si a pădurilor câtre străini şi recuperarea celor înstrăinate;
  7. Toate serviciile publice trebuie să fie în mâna Statului Român. Exploatarea bogăţiilor solului şi subsolului, producerea si distributia de energie si gaze, poşta, transporturile etc. vor fi fǎcute de către companiile de stat.
  8. Verificarea tuturor contractelor de privatizare „bucată cu bucată”, contractele care s-au încheiat netransparent cu clauze secrete se anuleaza, iar cei vinovati traşi la răspundere. Deasemeni contractele de privatizare care nu au respectat condiţiile contactuale, cum ar fi pǎstrarea obiectului de activitate, realizarea de investiţii, etc. se anuleazǎ şi se cer despǎgubiri.
  9. Verificarea tuturor dosarelor de restituire a proprietăţilor (retrocedările) „bucată cu bucată”, iar unde s-au dat fără drept, supraevaluate, se anulează, se recuperează prejudiciul, iar cei vinovaţi traşi la răspundere;
  10. Reindustrializarea României, pornind de la resursele naţionale, prin forţe proprii, capital prioritar autohton, de stat şi privat, dar şi prin susţinerea cercetării ştiinţifice aplicative româneşti;
  11. Asigurarea de locuri de munca, ca un corolar al obiectivului anterior, a unor salarii, pensii si alocatii pentru copii decente;
  12. Refacerea autorităţii statului asupra sistemului bancar. Verificarea contractelor de vânzare-cumpărare a băncilor româneşti, recuperarea şi relansarea acestora;
  13. Eradicarea corupţiei:
    • controlul averilor tuturor persoanelor care au deţinut sau deţin funcţii publice şi a rudelor lor până la gradul 4 şi confiscarea averilor ce nu pot fi justificate,
    • controlul averilor tuturor persoanelor care au deţinut sau deţin funcţii în conducerea companiilor de stat sau cu capital de stat, a reprezentanţilor statului in adunările generale ale acţionarilor şi a rudelor acestora până la gradul 4 şi confiscarea averilor ce nu pot fi justificate.
  14. Responsabilizarea administraţiei publice centrale şi locale. Toate institutiile statului (guvern, agenţii, administraţie centrală şi locală) şi consiliile de administraţie al companiilor de stat sau reprezentante ale statului vor preda bilanţul la încheierea mandatului şi vor răspunde pentru obiectivele neîndeplinite sau diminuarea activelor primite în administrare.
  15. Refacerea şi construirea capitalului moral şi a capitalului educaţional al naţiunii.
  16. Asigurarea accesului fiecărui cetăţean la: educaţie, cultură, sport, asigurări de sănătate şi asigurări de pensie. Investiţiile în domeniile-cheie ca educaţia, sănătatea şi protecţia socială trebuie văzute ca investiţii pe termen lung, productive, nu doar ca simple cheltuieli bugetare.
    • Şcolarizarea tuturor copiilor României, nici un copil indiferent de condiţia socială să nu rămână fără carte. Formarea şi pregătirea profesională continuă pentru a crea egalitate de şanse cetăţenilor de toate vârstele şi a elimina excluderea socială a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
    • Accesul egal la cultură şi creşterea accesului marelui public la marile opere de cultură. Cultura română este principalul element al identităţii naţionale şi principala noastră carte de vizită în Europa şi în lume.
    • Statul trebuie să fie garantul principal al sănătaţii publice în ceea ce priveşte controlul, supravegherea şi prevenirea îmbolnăvirilor. Creşterea calităţii serviciilor publice prin alocarea, în totalitate, a sumelor strânse din contribuţii publice numai la spitalele publice. Reabilitarea şi înfiinţarea de cabinete medicale în toate comunele ţării.
    • Sportul ca factor de sănătate a naţiunii, trebuie să devină un bun public accesibil tuturor copiilor, tinerilor şi adulţilor ţării. Investiţia în infrastructura sportului de masă şi de performanţă va oferi tuturor românilor şansa de a se educa şi de a avea o viaţă activă şi sănătoasă, iar sportivilor de performanţă – condiţiile de pregătire şi selecţie la nivel mondial.
  17. Refacerea capacităţii de apărare a României prin redimensionarea efectivelor M.Ap.N. şi M.I. şi reinvestirea în industria naţională de apărare. În contextul  provocărilor de la graniţele ţării noastre, se impune reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru a avea o armată puternică capabilă să apere ţara.
  18. Poziţia României Socialiste faţǎ de statutul României în Uniunea Europeanǎ şi în lume este cǎ ţara noastrǎ a ajuns o colonie cu mai mulţi stǎpâni a Statelor Unite ale Americii şi a ţǎrilor occidentale, graţie politicii duse de toate guvernele post-decembriste. Ţara noastrǎ a fost integrata în UE nu ca un partener cu drepturi egale ci ca o ţarǎ vasalǎ bună de jefuit, vǎzutǎ numai ca o piaţǎ de desfacere şi ca o sursǎ de materii prime şi de resurse umane. De aceea considerǎm cǎ cea mai bunǎ politicǎ ce trebuie dusǎ de ROMÂNIA şi care rǎspunde intereselor vitale ale poporului român este ieşirea din Uniunea Europeanǎ – ROEXIT. Aderarea la Uniunea Europeană s-a făcut fără o informare obiectivă şi o consultare prealabilă a poporului printr-un referendum, ci prin voinţa guvernanţilor pe baza unor aşa zise sondaje de opinie. România Socialistă se pronunţă şi militează pentru ieşirea ţării noastre din Uniunea Europeană, după o consultare prealabilă a poporului român printr-un referendum naţional.
  19. România Socialistă consideră că o politică de neutralitate a ţării noastre este cea mai adecvată intereselor sale având în vedere poziţa sa geografică. Solicitarea de admitere a ţării noastre în NATO s-a făcut de Guvernul României fără o consultare prealabila a poporului român printr-un referendum, aşa cum ar fi fost normal. Odată cu admiterea ţării noastre în NATO guvernanţii noştrii trădători au mers mai departe; cu “restructurarea” (practic desfinţarea) armatei şi distrugerea industriei naţionale de apărare, cu desfinţarea serviciului militar obligatoriu, cu admiterea amplasării de baze militare străine cu caracter permanent pe teritoriul naţional transformând România într-o ţintă, mai nou, cu solicitarea suplimentării desfăşurării de noi trupe armate multinaţionale în ţara noastră (pe cheltuiala cui?), totul sub sloganul că avem garanţii de securitate şi ne apără NATO. NATO nu ne apără pe noi se apără pe ea pe teritoriul nostru, noi trebuie să ne apărăm siguri ŢARA. O ţară care nu-şi întreţine propria armată pentru a se apăra şi intreţine o armată străină pe teritoriul său nu poate fi suverană şi independentă.

România Socialistă, se pronunţă şi militează pentru ieşirea ţării noastre din NATO, după o consultare prealabilă a poporului român printr-un referendum naţional.

VENIŢI CU NOI, SǍ NE LUǍM ŢARA ÎNAPOI!

VOM FI IARĂŞI CE AM FOST ŞI MAI MULT DECÂT ATÂT!