Dragi prieteni,
Stimaţi invitaţi,

Astǎzi 25 Martie 2023 este o zi istoricǎ pentru mişcarea socialistǎ-muncitoreascǎ din ţara noastrǎ care s-a reunit sub stindardul alianţei România Socialistǎ. Este şi o coincidenţǎ fericitǎ, cu atât mai mult când astǎzi aniversǎm şi 130 de ani de la înfiinţarea, în anul 1893, a primului partid al clasei muncitoare, Partidul Social Democrat al Muncitorilor din România – PSDMR.
Astazi e sǎrbǎtoarea BUNA VESTIRE. Lansarea astǎzi a alianţei România Socialistǎ este vestea cea buna şi aşteptatǎ de poporul român.
Astǎzi declanşǎm lupta de eliberare naţionalǎ şi socialǎ a ţǎrii noastre ajunsǎ o colonie capitalistǎ cu mai mulţi stǎpâni. Aceasta, graţie politicilor duse de toate guvernele post-decembriste, care nu au fǎcut nimic decât sǎ aserveascǎ ţara noastrǎ puterilor strǎine, sǎ trǎdeze interesele poporului român pe care l-au fǎcut sclav în propria ţarǎ şi sclav prin ţǎri strǎine, sǎ înstrǎineze fǎrǎ nici-un drept şi sǎ saboteze tot ceea ce a fost românesc, tot ce au construit cu mari sacrificii bunicii şi pǎrinţii noştri, tot ce ne-au lǎsat strǎmoşii şi bunul Dumnezeu pe acest pǎmânt, de la îndustrie, agriculturǎ, resurse minerale şi energetice, pǎmântul şi pǎdurile, care de drept aparţin poporului român.

1. ROMÂNIA ROMÂNILOR!
Obiectivul prioritar al României Socialiste este ca poporul român sǎ redevinǎ în fapt proprietar şi stǎpân în propria Ţarǎ.
Pentru aceasta trebuie pus capǎt jafului naţional. Vânzarea companiilor de stat şi concesionarea resurselor tării este o tradare a Romaniei şi trebuie sǎ înceteze. Toate resursele minerale si energetice trebuie să revină în proprietatea şi exploatarea Statului Român.
Bogăţiile de interes public ale subsolului, spaţiul aerian, apele cu potenţial energetic valorificabil, de interes naţional, plajele, marea teritorială, resursele naturale ale zonei economice şi ale platoului continental vor fi în proprietatea şi exploatarea Statului Român.
Toate serviciile publice trebuie să fie în mâna Statului Român. Exploatarea bogăţiilor solului şi subsolului, producerea si distributia de energie si gaze, poşta, transporturile etc. vor fi fǎcute de către companiile de stat.
Spunem NU! vânzârii pamântului si a pădurilor câtre străini şi cerem recuperarea celor înstrăinate,
Verificarea tuturor contractelor de privatizare „bucată cu bucată”. Contractele care s-au încheiat netransparent cu clauze secrete se anuleaza, iar cei vinovati traşi la răspundere. Deasemeni contractele de privatizare care nu au respectat condiţiile contactuale, cum ar fi pǎstrarea obiectului de activitate, realizarea de investiţii, etc. se anuleazǎ şi se cer despǎgubiri. Primele ar fi: PETROM si distribuţia de energie şi gaze.
Verificarea tuturor dosarelor de restituire a proprietăţilor (retrocedările) vor fi verificate „bucată cu bucată”, iar unde s-au dat fără drept, se anuleaza, se recupereaza prejudiciul, iar cei vinovaţi traşi la răspundere. Aici avem douǎ exemple celebre:
– Urmaşii Grofilor din Ardeal care şi-au revendicat şi obţinut proprietǎtile, deşi Grofii fuseserǎ despǎgubiţi în aur dupǎ procesul Optanţilor de la HAGA, la care statul român a fost reprezentat Nicolae Titulescu, şi
– Organizaţia Forumul Democrat al Germanilor din România condus de Klaus Iohannis actualul preşedinte, primar al Sibiului la vremea respectivǎ, care s-a declarat succesoare a Grupului Etnic German din România, organizaţie declaratǎ nazistǎ de cǎtre Naţiunile Unite şi al cǎror proprietǎti au trecut în proprietatea Statului român prin decret semnat de Regele Mihai.
Sistemul bancar se va supune autoritatii statului român. Este necesara verificarea contractelor de vanzare a bancilor românesti, recuperarea si relansarea acestora;

2. ROMÂNIA SUVERANǍ şi INDEPENDENTǍ.
Cerem respectarea primului articol din Constituţie care spune ca “România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”. Ori odatǎ integratǎ în Uniunea Europeanǎ, România si-a pierdut suveranitatea, o parte din suveranitate fiind delegatǎ Uniunii Europene care acum ne dicteazǎ ce sǎ facem si cum sǎ facem. Uniunea Europeana inventezǎ tot timpul noi condiţii de îndeplinit: de la drepturile omului, dreptul minoritǎtilor, economie de piaţǎ funcţionalǎ (“Daţi-ne nouǎ Petromul cu totate rezervele de petrol din ţarǎ şi jumǎtate din rezervele de gaze, distribuţia de gaze şi energie ca sǎ intraţi în Uniunea Europeanǎ”), statul de drept şi idependenţa justiţiei (înfiinţaţi parchete independente, sub controlul nostru, DNA, DIJCOT, ANI, vǎ aduceţi aminte cǎ prin 2012 când Victoria Nuland secretar general adjunct la Departamentul de Stat al SUA, când a venit în vizitǎ în România s-a dus direct de la aeroport la DNA la Codruţa Kovesi), nu îndepliniţii condiţiile pentru a intra în spaţiul Senghen (pentru securitatea energeticǎ a Europei, daţi-ne noua toate gazele din Marea Neagrǎ sǎ le vindem noi la Bursa de la Viena), decarbonizarea (închideţi voi toate centralele pe cǎrbune cǎ poluaţi şi va-aţi luat angajament prin PNRR şi pierdeţi 700 milioane de Euro dacǎ nu închideţi centralele de la Turceni şi Rovinari care probabil costǎ 2 miliarde de Euro, vǎ dǎm noi curent cǎ noi Germania avem 84 de centrale pe cǎrbune şi mai construim acum 12, construiţi centrale cu panouri solare fotovoltaice pe care le cumpǎraţi de la noi). Toatǎ ziua auzim de FONDURI EUROPENE dar nu ne spune nimeni cât cotizeazǎ, câte miliarde de Euro dǎ în fiecare an România, din aceste fonduri europene cât rǎmân in ţara si sunt cheltuiţi pe produse din producţia înternǎ şi cât se întorc înapoi în VEST prin importuri de maşini şi utilaje, noi nu mai producem nici BITUM iar la motorinǎ suntem net împortatori.
Ţara noastrǎ a fost integrata în UE nu ca un partener cu drepturi egale ci ca o ţarǎ vasalǎ bună de jefuit şi exploatat, vǎzutǎ numai ca o piaţǎ de desfacere şi ca o sursǎ de materii prime şi de resurse umane. De aceea considerǎm cǎ cea mai bunǎ politicǎ ce trebuie dusǎ de ROMÂNIA şi care rǎspunde intereselor vitale ale poporului român este ieşirea din Uniunea Europeanǎ – ROEXIT. Aderarea la Uniunea Europeană s-a făcut fără o informare obiectivă şi o consultare prealabilă a poporului printr-un referendum, ci prin voinţa guvernanţilor pe baza unor aşa zise sondaje de opinie.
România Socialistă se pronunţă şi militează pentru ieşirea ţării noastre din Uniunea Europeană dar considerǎ necesarǎ organizarea unui referendum naţional pentru consultarea poporului român.
Prin integrarea în NATO si acceptarea de baze militare strǎine permanente pe teritoriu naţional România nu mai poate fi consideratǎ o ţarǎ îndependentǎ.
Solicitarea de admitere a ţării noastre în NATO s-a făcut de Guvernul României fără o consultare prealabila a poporului român printr-un referendum, aşa cum ar fi fost normal. Odată cu admiterea ţării noastre în NATO guvernanţii noştrii trădători au mers mai departe; cu “restructurarea” (practic desfinţarea) armatei şi distrugerea industriei naţionale de apărare, cu desfinţarea serviciului militar obligatoriu, cu admiterea amplasării de baze militare străine cu caracter permanent pe teritoriul naţional transformând România într-o ţintă, mai nou cu solicitarea suplimentării desfăşurării de noi trupe armate multinaţionale în ţara noastră, pe cheltuiala cui? pe cheltuiala ţǎrii noastre evident cǎ NATO ne apǎrǎ (avem şi comfirmarea, din o Informarea trasmisǎ recent de Iohannis – Parlamentului la venirea contigentului spaniol în care spune cǎ cheltuielile pentru întreţinere vor fi suportate din bugetul MApN), totul sub sloganul că avem garanţii de securitate şi ne apără NATO, NATO nu ne apără pe noi se apără pe ea pe teritoriul nostru, noi trebuie să ne apărăm siguri ŢARA.
O ţară care nu-şi întreţine propria armata pentru a se apăra şi intreţine o armată străină pe teritoriul său nu poate fi suverană şi independentă. Aici il citez pe Napolen care spunea “ţara care nu-şi hrǎneşte armata, hrǎneşte o armatǎ strǎinǎ”.
De aceea este necesara refacerea capacităţii de apărare a României prin redimensionarea efectivelor M.Ap.N. şi M.I. şi reinvestirea în industria naţionala de apărare. În contextul actualelor provocări de la graniţele ţării noastre, se impune reintroducerea serviciului militar obligatoriu pentru a avea o armată puternică capabilă să apere ţara.
România Socialistă consideră că o politică de neutralitate a ţării noastre este cea mai adecvată intereselor sale vitale având în vedere poziţa sa geografică. De aceea România Socialistă, se pronunţă şi militează pentru ieşirea ţării noastre din NATO, după o consultare prealabilă a poporului român printr-un referendum naţional.
Prin solicitarea organizǎrii de referendum pentru ieşirea din Uniunea Europeanǎ şi NATO poporul român îşi exercitǎ suveranitatea aşa cum spune Art. 2 din Constituţie.

3. ROMANII au DREPTURI si OBLIGATII
Promovam apărarea drepturilor şi libertăţilor civile, politice si economice ale românilor care să fie în fapt proprietari autentici ai statului român. Romanii au obligatia de a sustine democratia prin prezenta la vot.
Asigurarea accesului fiecărui cetăţean la: educaţie, cultură, sport, asigurări de sănătate şi asigurări de pensie. Investiţiile în domeniile-cheie ca educaţia, sănătatea şi protecţia socială trebuie văzute ca investiţii pe termen lung, productive, nu doar ca simple cheltuieli bugetare.
Scolarizarea tuturor copiilor României, nici un copil indiferent de condiţia socială să nu rămână fără carte. Formarea şi pregătirea profesională continuă pentru a crea egalitate de şanse cetăţenilor de toate vârstele şi a elimina excluderea socială a celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
Accesul egal la cultură şi creşterea accesului marelui public la marile opere de cultură. Cultura română este principalul element al identităţii naţionale şi principala noastră carte de vizită în Europa şi în lume.
Statul trebuie să fie garantul principal al sănătaţii publice în ceea ce priveşte controlul, supravegherea şi prevenirea îmbolnăvirilor. Creşterea calităţii serviciilor publice prin alocarea, în totalitate, a sumelor strânse din contribuţii publice numai la spitalele publice. Reabilitarea şi înfiinţarea de cabinete medicale în toate comunele ţării.
Sportul ca factor de sănătate a naţiunii, trebuie să devină un bun public accesibil tuturor copiilor, tinerilor şi adulţilor ţării. Investiţia în infrastructura sportului de masă şi de performanţă va oferi tuturor românilor şansa de a se educa şi de a avea o viaţă activă şi sănătoasă, iar sportivilor de performanţă – condiţiile de pregătire şi selecţie la nivel mondial.

4. Eradicarea CORUPTIEI
Pentru eradicarea corupţiei trebuie pornit de la controlul averilor prin adoptarea unei noi legii a ilicitului, nu întâmplǎtor legea veche a lui Ceauşescu a fost abrogatǎ.
Trebuie controlate averile tuturor persoanelor care au deţinut sau deţin funcţii în administraţia publicǎ centralǎ şi localǎ, în justiţie, apǎrare şi ordine publicǎ şi siguranţǎ naţionalǎ şi a rudelor lor până la gradul 4 şi confiscarea averilor ce nu pot fi justificate,
De asemenea trebuie controlate averile tuturor persoanelor care au deţinut sau deţin funcţii în conducerea companiilor de stat sau cu capital de stat, a reprezentanţilor statului in adunarile generale ale acţionarilor şi a rudelor acestora până la gradul 4 şi confiscarea averilor ce nu pot fi justificate.

5. ADMINISTRATIA PUBLICA RASPUNDE pentru OBIECTIVELE ASUMATE
Responsabilizarea administraţiei publice centrale şi locale. Toate institutiile statului (guvern, agenţii, administraţie centrală şi locală) şi consiliile de administraţie al companiilor de stat sau reprezentante ale statului vor preda bilanţul la încheierea mandatului şi vor răspunde pentru obiectivele neîndeplinite sau diminuarea activelor primite în administrare.

6. REINDUSTRIALIZAREA ROMANIEI
Reindustrializarea României se poate face pornind de la resursele naţionale, prin forţe proprii, capital prioritar autohton, de stat şi privat, dar şi prin susţinerea cercetării ştiinţifice aplicative româneşti;
Toti romanii au drept la un loc de munca, ca un corolar al obiectivului anterior, a unor salarii, pensii si alocatii pentru copii decente;

7. REINTREGIREA NATIONALA
Reintregirea naţionala este obiectiv prioritar al României Socialiste.

VOM FI IARĂŞI CE AM FOST ŞI MAI MULT DECÂT ATÂT!
VENIŢI CU NOI, SǍ NE LUǍM ŢARA ÎNAPOI!